Barát István Zsolt énekes, költő, író.

1974-ben született Esztergomban. Gyermekkora óta harcművészeteket tanul, később azok spirituális hátterét is tanulmányozza. 1990-ben, 16 évesen magánkiadásban jelenik meg első verseskötete, 1992-ben már prózai írásai is olvashatók a második, javított kiadásban. Húszévesen lesz újságíró, majd több folyóirat alapításánál bábáskodik, 3 éven át rádiós műsorvezető. Ugyanekkor könyveket is szerkeszt. Jelenleg is rendszeres publikál, prózát és lírát egyaránt.

Spirituális tapasztalásai, a történelem, a néprajz és a transzcendens iránti érdeklődése okán ismerkedik meg a sámáni világképpel, a hagyományokkal, s válik gyakorlóvá. Filozófia-tanulmányai során mélyebb ismereteket szerez a keleti vallások rendszeréről, később több ízben vesz részt elvonulásokon egy nepáli buddhista kolostorban. A hinduizmusról indiai mesterétől tanul.

A magyar hagyományokat szerte a Kárpát-medencében tanulmányozza, valamint az ázsiai nomád kultúrákat is vizsgálja. A magyar Szív Útja Központ és a Négy Őselem Útja Iskola, valamint a norvégiában működő Fire Elementer Skole alapítója és vezetője.

2008 óta sámándobos csoportokat vezet, négy zenei lemezt készít, mint zeneszerző, szövegíró és előadó, hazai és nemzetközi fesztiválokon ad koncerteket, több külföldi világzenei együttes kéri fel közös munkára, például a Bålfolket és a Máttarváhnen. Norvég előadókkal közös együttese a HULD. Magyarországon több formáció tagja: Banjiji, 5LM, Drahun, illetve sokszor hívják vendégénekesnek is.

Több, mint fél évtizede tanulmányozza a kora középkori skandináv mitológikus világképet, az ősi számi és jelenlegi Észak-európai sámánizmust. A Norvég Sámán Szövetség tiszteletbeli tagja, szertartásvezetője, tanácsadója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük